Ziua 1
Bacau - Bucuresti - Canakkale (950 km) Imbarcare in autocar si pornim in drumul nostru catre prima destinatie: Cannakale. Plecare pe traseul Bucuresti - Ruse - Veliko Tarnovo - Edirne. Vom traversa stramtoarea Dardanele de la Eceabat la Canakkale cu feribotul: pret/pers. 5 Euro, se achita la fata locului. Sosire in Canakkale in cursul serii si cazare la hotel 3*.

Ziua 2
Canakkale - Troia - Pergam - Kusadasi (400 km) Mic dejun. Prima oprire pe ziua de azi va fi la Troia, renumita cetate relatata de Homer in operele sale. In continuare vom vizita Pergamon (Bergama) - centru cultural important in Grecia antica si Imperiul Roman si locul unde a fost inventat pergamentul. Urcand cu telefericul la situl arheologic, vom putea admira Acropola, Templul lui Traian situat maiestuos pe o colina cu o panorama asupra orasului, Altarul lui Zeus, Teatrul si Templul lui Dionyso. Dupa amiaza, vom face un scurt popas in Izmir, al treilea oras ca marime din Turcia, locul unde s-au nascut Homer si Aristotelis Onassis. Seara cazare in zona Kusadasi la hotel 4*.

Ziua 3
Efes - Casa Fecioarei Maria - Pamukkale (210 km) Mic dejun. De dimineata vom vizita Efes, unul din cele mai faimoase si bogate orase ale antichitatii, unde vom admira ruinele vechiului Templu al zeitei Artemis (una din cele 7 minuni ale lumii), prima din cele 7 biserici ale Apocalipsei, celebra Librarie a lui Celsius si marele Amfiteatru. In continuare vom opri la casa Fecioarei Maria - locul in care Fecioara Maria si-a petrecut ultimii ani ai vietii pamantesti. Continuand, vom ajunge la Pamukkale (tradus prin castelul din bumbac) - o minune a naturii, unic in lume, inclus in patrimoniul UNESCO. Peste terase naturale de piatra, curge apa unor izvoare calde ce au creat aici bazine de calcar, cu margini de stalactite. Alaturat teraselor de calcar, se afla orasul antic Hierapolis, ale carui ruine dateaza din perioada regelui Eumenes al-II-lea din Pergam. Cetatea a fost reconstruita de romani in timpul domniei Imparatului Tiberiu si a fost parasita in 1219, dupa cutremurul care a distrus-o. Seara cazare in zona Pamukkale la hotel 4*.

Ziua 4
Pamukkale - Konya - Cappadocia (625 km) Mic dejun. Parasim Pamukkale si ne indreptam spre Konya, orasul dervisilor - calugari musulmani, cu radacini in timpurile hititilor; de-a lungul secolelor XII si XIII Konya a fost capitala turcilor Seljuk si a avansat repede la rangul de centru cultural. Vom vizita in Konya asezamantul dervisilor si mormantul lui Mevlana Gelaledin-Al-Rumi, fondatorul ordinului calugarilor musulmani. In continuare vom face un scurt popas la Sultanhan, un karavanserai (han traditional) din provincia Aksaray. Ne continuam drumul spre Cappadocia. Seara cazare la hotel 4* in zona Nevsehir.

Ziua 5
Cappadocia - Goreme - Pasabag - Uchisar - Avanos Mic dejun. Astazi vom afla tainele regiunii Cappadocia, zona unica, cunoscuta in toata lumea atat pentru relieful deosebit, cat si pentru orasele subterane vechi de milenii. Datorita locatiei izolate, a fost vreme indelungata loc de refugiu si pustnicie, pentru multi calugari crestini, dar si oameni de rand, impotriva persecutiei legiunilor Imperiului Roman si a hoardelor triburilor musulmane. Continuam traseul, calatorind spre orasul Avanos, renumit pentru arta olaritului, o localitate strabatuta de raul Kizilirmak, cel mai lung din Turcia (1350 km). Urmeaza stancile Pasabag, unice datorita aspectului lor (seamana cu niste de calugari, de aceea zona este cunoscuta si sub denumirea de Valea Calugarilor). In a doua parte a excursiei vom admira muzeul in aer liber Goreme - complex monahal cu mai multe biserici si capele sapate in piatra, unde pe vremuri a existat un important centru religios. Spre sfarsitul zilei, vom admira castelul Uchisar, cel mai inalt punct din regiune, de unde ni se arata o superba panorama asupra vaii Cappadociei, urmand: Valea Porumbeilor (aici se adaposteste cea mai cea mai mare colectie de cuiburi de porumbei din lume) si Valea Zemi. Aici peisajele sunt desprinse din basme, datorita formatiunilor vulcanice unice in lume. Seara intoarcere la acelasi hotel pentru cazare.

Ziua 6
Cappadocia - Kizilcukur - Cavusin - Kaymakli Mic dejun. Dimineata devreme, va recomandam (optional), o experienta de neuitat: zbor cu balonul cu aer cald pe deasupra formatiunilor stancoase din Cappadocia. Pret informativ: de la 220 Euro/pers. (in functie de disponibilitatile de la fata locului), minim 25 de platitori - include transport cu autocarul, bilet pentru balon, insotitor de grup; nu include masa de pranz. Zborul se poate realiza in functie de disponibilitatile baloanelor de la fata locului si de conditiile meteorologice. Dupa amiaza ne delectam cu o plimbare la Kizilcukur (Valea Rosie) si in satul Cavusin unde casele sunt construite in piatra. Ultima oprire va fi la orasul subteran Kaymakli, construit in piatra, la 9 etaje sub pamant, unde primii crestini se ascundeau de persecutia romanilor si musulmanilor. Cazare in regiunea Cappadocia.

Ziua 7
Cappadocia - Ankara (300 km) Mic dejun. Plecam spre Ankara. Prima oprire va avea loc pentru shopping, pentru renumitele bijuterii din Onyx si la un magazin de covoare unde un expert ne va descrie arta covoarelor traditionale turcesti. Dupa amiaza ajungem la Ankara, unde vom realiza turul panoramic, dar si pietonal al capitalei Turciei, prin forfota urbana, in mijlocul Anatoliei. Vom vizita Mausolueul Ataturk (Ataturk a fost parintele Republicii Turce) si Muzeul Civilizatiilor Anatoliene, unde sunt expuse nenumarate obiecte arheologice datand din perioada paleoliticului pana la perioadele clasice. Cazare la hotel 3*.

Ziua 8
Ankara - Istanbul (450 km) In aceasta zi descoperim Istanbul, impresionantul oras situat pe doua continente. Vizitam Palatul Dolmabahce, supranumit si Versailles-ul Orientului, simbolul maririi si decadentei Imperiului Otoman, ultima resedinta a sultanilor si a presedintelui Mustafa Kemal. Construit pentru sultanul Abdulmecit, care muta resedinta de la Topkapi la noul palat, acesta imbina mai degraba multe elemente franceze (Versailles) si austriece (Schonbrunn), decat cele din 1001 de nopti, semn al dorintei noilor sultani de apropiere de occident. Cazare in Istanbul.

Ziua 9
Istanbul (vizitare) Incepem ziua cu o plimbare pietonala prin centrul istoric: Piata Sultanahmet, Hipodromul si Obeliscul Egiptean (cel mai vechi monument din Istanbul) adus din orasul Karnak, provincia egipteana Luxor, de catre imparatul roman Theodosius I (379-395 d.Hr.). Urmeaza Catedrala Sfanta Sofia, construita in anul 537 d.Hr., simbolul arhitecturii Bizantine, care pentru aproape 1000 de ani a fost cea mai mare catedrala din lume. Dupa caderea Constantinopolului, a fost transformata in moschee, iar din 1935 a devenit muzeu, care atrage astazi milioane de vizitatori. Continuam cu Topkapi, resedinta sultanilor pana in 1856, unde admiram celebrul palat, gradinile, Haremul si tezaurul unde sunt expuse sabia lui Stefan cel Mare si toiagul lui Moise, apoi cu Basilica Cisterna, construita in secolul al IV-lea si transformata intr-o uriasa cisterna cu apa, menita sa alimenteze Palatul Topkapi. Cele 336 de coloane din marmura sunt frumos luminate si conduc vizitatorii spre locul unde se afla doua capete ale Meduzei. Incheiem cu Moscheea Albastra, denumita astfel datorita celor 21000 de bucati de faianta bleu din interior. Dupa-amiaza, timp liber. Sugeram o vizita in Marele Bazar, inima comerciala a Istanbulului, cel mai mare si mai vechi bazar acoperit din lume, ce insumeaza peste 4000 de magazine insiruite pe 60 de strazi. Cazare in Istanbul.

Ziua 10
Istanbul - Edirne - Bacau (940 km) Plecam din Istanbul si ne oprim in Edirne, unde vizitam Moscheea Selimiye, celebra pentru cele 4 minarete, inclusa in patrimoniul UNESCO, apoi facem ultimele cumparaturi la Bazarul din Edirne. Moscheea Selimiye a fost construita in secolul al XVI-lea in Edirne, capitala Imperiului Otoman, inainte de cucerirea Istanbulului, de catre un creator genial, marele arhitect (Mimar) Sinan cunoscut in intreaga lume. Piatra de temelie a moscheii si palatului Selimiye a fost pusa de sultanul Selim al II-lea. Datorita excelentei tehnice, dimensiunilor si valorii estetice moscheea a fost considerata drept una dintre cele mai glorioase constructii nu numai in perioada in care a fost construita dar si astazi. Constructia moscheei care isi uimeste vizitatorii cu arhitectura sa magnifica a inceput in 1568 si a fost finalizata in 1575 datorita eforturilor a aproximativ 15000 de persoane. Impunatoarea constructie este vizibila de la mari distante insa adevarata sa splendoare se afla in interior. Mimar Sinan, care a lasat opere splendide de arta in istoria mondiala a arhitecturii, considera aceasta moschee drept apogeul activitatii sale. Cele mai bune exemple de piatra, marmura, lemn, sidef, ceramica au fost folosite in designul interior. Designul cupolei, curtii, bibliotecii, si al medreselor reprezinta un exemplu unic de arta. Sosire in Bucuresti / Bacau in functie de trafic si formalitatile vamale.


Pentru 6 sau mai multi turisti, operam transferul gratuit din toate orasele regiunii Moldova catre locul de imbarcare.

Pret: 379 EURO
Supliment camera single: 175 EURO

IMBARCARE DIN Bacau

PRETUL INCLUDE
- Transport cu autocar licentiat
- 9 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri 3*
- Tururi de oras si vizite conform program
- Insotitor din partea agentiei

NU SUNT INCLUSE IN PRET
- Bacsis pentru ghizi locali si personal hotelieri: 10 Euro
- Taxa ferry-boat Canakkale: 5 Euro
- Taxe de intrare la obiectivele turistice si nici ghizii locali pentru acestea
- Excursiile optionale
- Asigurarea medicala si storno
- Taxe hoteliere (se achita direct de turist la receptia hotelurilor)

EXCURSII OPTIONALE
- Croaziera pe Bosfor: 15 Euro
- Zbor cu balonul cu aer cald: 220 Euro
- Croaziera Marea Marmara si Insula Printului: 60 Euro

CONDITII FINANCIARE

TERMENE DE PLATA:
- 30% din pretul pachetului turistic, in 2 zile lucratoare de la data inscrierii turistului;
- 30% din pretul pachetului turistic, in intervalul cuprins intre ziua 3 de la data inscrierii turistului si 45 zile inainte plecarii;
- 40% din pretul pachetului turistic, cu minimum 21 zile inainte de plecare.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
- Anulare gratuita, daca renuntarea se face cu 30 zile inainte de plecare;
- 50% din pretul pachetului turistic, daca renuntarea se face in intervalul 30-21 zile inainte de plecare;
- 100% din pretul pachetului turistic, daca renuntarea se face cu cel putin 20 zile inainte de plecare.

vezi mai multe

Camera Dubla
Transport Autocar Bacau - Canakkale
Transport Autocar Istanbul - Bacau

vezi mai multe

Circuite cu autocarul din Bacau catre Cappadocia (10 zile), Toate locatiile, Turcia

Verifica tarife si disponibilitate