Packages title Packages subtitle
City Break title City Break subtitle
LITORAL ROMÂNIA
Flight title Flight subtitle
Activities title Activities subtitle
Transfers title Transfers subtitle
Destinatie
Data plecare
Data intoarcere
Cele mai căutate unități de cazare pe litoralul românesc

Descoperă cea mai variată colecție de unităţi de cazare clasificate din care să alegi: hoteluri, pensiuni, vile, apartamente, bungalow-uri/căsuțe, hosteluri. Sejururi all inclusive, pachete cu tratament, cazări cu buget redus, unităţi cu plajă privată sau potrivite pentru tine şi prietenul necuvântător, toate sunt la dispoziţia ta iar, pentru a-ţi uşura decizia atunci când vine vorba de alegerea celei mai potrivite oferte, am pregătit selecţia de mai jos care conţine unităţi de cazare recomandate în baza unui raport echilibrat calitate - preţ, a vizitelor efectuate de agenţia noastră în scopul identificării nivelui de servicii oferit şi a opiniei turiştilor noştri. Am selecţionat atent ofertele, astfel încât, în funcţie de preferinţe, facilităţi necesare sau buget, orice ai alege, să te bucuri de o vacanţă reuşită. În măsura în care nu identifici mai jos un anumit hotel sau doreşti un alt regim al serviciilor de cazare şi/sau masă (doar cazare, cazare cu mic dejun/demipensiune/pensiune completă) te rugăm să utilizezi motorul de căutare care îți permite să filtrezi ofertele exact după criteriile căutate ori să ne soliciţi o ofertă personalizată.

CAP AURORA

Hoteluri 6
↪ Vezi toate cazările

COSTINEŞTI

Hoteluri 17 Pensiuni 4 Vile 15 Bungalow Hosteluri 2
↪ Vezi toate cazările

EFORIE NORD & SUD

Hoteluri 75 Pensiuni 4 Vile 23 Apartamente 4
↪ Vezi toate cazările

JUPITER

Hoteluri 18 Pensiuni 1 Vile 2
↪ Vezi toate cazările

MAMAIA

Hoteluri 119 Pensiuni 6 Vile 12 Apartamente 16 Hosteluri 1
↪ Vezi toate cazările

MANGALIA

Hoteluri 9
↪ Vezi toate cazările

NEPTUN

Hoteluri 28 Pensiuni 1 Vile 4 Apartamente Bungalow 1
↪ Vezi toate cazările 

OLIMP

Hoteluri 12 Vile 1 Apartamente Bungalow 2
↪ Vezi toate cazările

SATURN

Hoteluri 16 Vile 5 Apartamente 1
↪ Vezi toate cazările

TECHIRGHIOL

Hoteluri Pensiuni 2 Vile 1
↪ Vezi toate cazările

VAMA VECHE

Hoteluri Pensiuni 3 Vile 3 Hosteluri 1
↪ Vezi toate cazările

VENUS

Hoteluri 24 Vile 4
↪ Vezi toate cazările
30px
20px
30px
20px
30px

Despre litoralul românesc

Litoralul românesc se numară printre regiunile cele mai spectaculoase ale ţării noastre, oferind peisaje uimitoare. Cu o lungime totală de 245 de km, litoralul românesc se întinde din nord, de la graniţa cu Ucraina, până în sud, la graniţa cu Bulgaria, delimitând estul Dobrogei de apele Mării Negre. Pe mai mult de jumătate din întinderea sa (163 km), din extremitatea nordică până aproape de Năvodari, litoralul românesc este dominat de Delta Dunării şi lacurile de coastă. Începând din zona Capului Midia (Năvodari) şi până la Vama Veche (graniţa cu Bulgaria), plajele cu nisip fin stăpânesc litoralul românesc. Această porţiune de litoral se întinde pe o distanţă de 82 de km şi reprezintă zona cea mai frecventată de turişti.

Clima temperată, apa cu salinitate redusă şi orientarea plajei către est crează condiţii excelente pentru petrecerea unui concediu estival în cele mai bune condiţii. Plajele de pe litoralul românesc sunt acoperite cu nisip fin şi au o lăţime generoasă care atinge în unele locuri 150 - 200 de metri. Există totuşi o diferenţă sesizabilă între plajele din nordul litoralului (Năvodari, Mamaia, Constanţa) şi plajele din sud. Cele din nord sunt mai late şi păstrează o linie a ţărmului uniformă, în timp ce întinderile de nisip din sudul litoralului au multe sectoare mai inguste, sunt brăzdate de golfuri sau mărginite de faleze înalte. Pe litoralul romanesc soarele străluceşte aproximativ 2500 de ore pe an, medie identică cu cea a plajelor din Croaţia şi foarte asemanătoare cu cea a coastelor mediteraneene.

Litoralul românesc oferă opţiuni de cazare multiple. Turiştii au la dispoziţie peste 250000 de locuri de cazare în hotelurile, vilele şi pensiunile agroturistice din cele 12 staţiuni de pe litoral: Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol, Costineşti, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, la care se adaugă 2 Mai şi Vama Veche, însă cu titlu neoficial.

Pe litoral există o mulţime de oportunităţi de distracţie şi agrement care acoperă preferinţele şi exigenţele tuturor turiştilor care îşi petrec aici vacanţa. În ultimii ani, de-a lungul litoralului s-au dezvoltat numeroase restaurante şi terase amenajate pe plajă sau în imediata apropiere a acesteia, oferind turiştilor posibilitatea de a se relaxa într-o atmosferă veselă de vacanţă şi de a se delecta cu preparate româneşti, internaţionale sau pescăreşti. De asemenea, litoralul românesc oferă posibilităţi de practicare a tuturor sporturilor acvatice, fiecare staţiune dispunând de baze de agrement moderne. Opţiunile de agrement pe litoral sunt completate de terenuri de tenis, fotbal şi golf, parcuri de distracţie şi centre de divertisment care se întâlnesc frecvent în staţiuni. Posibilităţile de distracţie sunt întregite de recentele construcţii turistice din staţiunea Mamaia, dintre care le amintim pe cele mai importante: Aqua Magic, Telegondola şi Roata Panoramică din Constanţa.

Nu doar plajele întinse şi însorite, oportunităţile de cazare şi posibilităţile de agrement fac litoralul românesc atractiv. În zonă există o mulţime de obiective şi atracţii turistice care merită vizitate. Muzee, monumente istorice de mare însemnătate, ruine antice, biserici, mănăstiri, rezervaţii naturale unice în ţară şi în Europa şi multe alte atracţii întregesc pitorescul litoralului românesc şi al pământului doborgean.

Harta staţiunilor

Harta staţiunilor de pe litoralul românesc este disponibilă aici

50px
Nu ai găsit ceea ce îți dorești?