20px

Travelio Romania [Decizie cu privire la suspendarea activităţii cu clienţii în punctul de lucru Cluj-Napoca]

În contextul actual al riscului crescut de contactare şi răspândire a noului virus COVID-19, este mai important ca oricând să susţinem toate eforturile de combatere a acestei pandemii şi să respectăm recomandarea OMS cu privire la interacțiunea fizică cât mai redusă.

Având în vedere specificul activităţii noastre şi numărul semnificativ de persoane cu care interacţionăm zilnic, au fost făcute toate demersurile şi ne-am asigurat că avem acces la toate instrumentele necesare pentru desfășurarea activităților zilnice și livrarea serviciilor noastre la aceleași standarde către dumneavoastră, de la distanţă.

În acest sens, agenţia Travelio Romania din Cluj-Napoca va fi închisă în perioada 14.03 - 15.05.2020.

Vom trata cu aceaşi disponibilitate toate cererile dumneavoastră şi cu prioritate orice situaţie care implică modificarea / anularea etc. a serviciilor contractate până în prezent şi care intră sub interdicţiile de călătorie, după caz.

Vă stăm la dispoziţie 24/7 la numerele de telefon: 0722 111 171 şi 0721 321 002.

De asemenea, puteţi efectua rezervări online pe www.travelioromania.ro şi/sau prin solicitare la adresa de e-mail: rezervari@travelioromania.ro ori telefonic la numerele de mai sus.

Vă recomandăm să utilizaţi în acest interval pentru plata serviciilor turistice rezervate modalităţile electronice pe care vi le punem la dispoziţie respectiv: plata online cu cardul, plata cu cardul la POS prin preautorizare (fără card prezent), transfer bancar în conturile deschise la Unicredit Bank & Banca Transilvania.

 

Cu deosebită considerație,

Conducerea TRAVELIO GROUP ROMANIA

 

Cluj-Napoca, 13.03.2020

width: 100%, height:3px

Măsuri aplicate pe aeroportul internaţional "Avram Iancu" Cluj-Napoca

TERMINALUL PLECĂRI

Accesul se realizează pe o singură ușă, cea din partea de vest și este obligatorie purtarea măștii de protecție.

Accesul în terminalul de plecări este permis doar persoanelor care călătoresc şi se face pe baza cărţii de îmbarcare sau a altui document care atestă călătoria. Este interzis accesul altor persoane decât al pasagerilor în zona publică a Terminalului (excepție de la această regulă fac însoțitorii persoanelor cu dizabilități și ai minorilor).

Se verifică temperatura fiecărei persoane de către un cadru medical.

NU se pot achiziționa bilete de avion din aeroport!

 

TERMINALUL SOSIRI

Este permis doar accesul pasagerilor care urmează să fie procesaţi după aterizare și este obligatorie purtarea măștii de protecție. În zona publică a terminalului este interzis accesul aparținătorilor pasagerilor.

După accesul în terminal se verifică temperatura.  În cazul în care un pasager prezintă temperatură ridicată se vor lua măsurile necesare.

 

INTERIORUL TERMINALELOR

Traseele de deplasare sunt marcate și delimitate, pasagerii fiind obligați să respecte traseele de deplasare și păstrarea distanței fizice conform marcajelor (excepție – membrii unei familii, cupluri).

Este obligatorie purtarea măștii de protecție și se recomandă dezinfectarea frecventă a mâinilor (există dozatoare instalate în fiecare terminal).

Este obligatorie respectarea mesajelor audio-video şi a indicaţiilor personalului din aeroport!

 

PERSONALUL AEROPORTUAR ȘI AGENȚII ECONOMICI

Întregul personal aeroportuar precum și agenții economici care își desfășoară activitatea în aeroport, au obligativitatea de a purta mască de protecție și de a respecta distanța fizică față de pasageri, inclusiv în parcarea privată din fața terminalelor.

Spaţiile comerciale de alimentaţie publică din terminale (baruri şi restaurante) rămân deocamdată închise.

Curăţenia şi dezinfecţia suprafeţelor se va face cu o frecvenţă ridicată.

 

REGULI DE PROCESARE A PASAGERILOR PE FLUXURILE DIN AEROPORT

Se recomandă ca pasagerii să se prezinte la aeroport cu 3 ore înainte de decolarea aeronavei.

Se recomandă efectuarea check-inului online, acolo unde este posibil.  Activitatea de check-in în aeroport se desfășoară doar la ghișeele 1 - 12, care se vor închide cu aproximativ 1 oră înainte de ora programată pentu decolare.

Pasagerii cu mobilitate redusă (PMR) vor avea prioritate în procesul de check-in şi vor fi direcționați fără a parcurge întregul traseu.

Controlul de securitate se va efectua în conformitate cu măsurile de precauție anunțate de oficialități.

Fluxul de plecări: pasagerii au obligativitatea de a respecta marcajele și distanțarea fizică iar îmbarcarea se va face după cum urmează: Poarta A3 (parter) pentru zborurile interne respectiv porțile B1 și B3 (parter) și B5 și B6 (etaj) pentru zborurile externe. Pentru procesarea pasagerilor în orele de vârf se va folosi cortul amplasat în zona restricţionată din afara terminalului (airside).

Deplasarea pasagerilor către aeronavă se va efectua cu autobuze a căror capacitate va fi redusă cu 50% și este obligatorie distanțarea fizică.

Fluxul de sosiri: pasagerii care sosesc pe aeroport de pe zboruri externe au obligația completării formularului la intrarea în țară. Se poate completa online aici: https://chestionar.stsisp.ro.

Pasagerii fără bagaj de cală vor fi redirecționați pe un flux separat pentru a evita aglomerarea zonei de preluare a bagajelor. 

În ceea ce priveşte pasagerii de pe zborurile externe care se întorc din zone roşii, Direcţia de Sănătate Publică (DSP Cluj) va recomanda măsura de carantinare.

Măsuri aplicate pe aeroportul internaţional "Henri Conadă" Otopeni

ACCESUL LA AEROPORT ȘI TERMINALUL PLECĂRI

Pasagerii vor trebui să ajungă la aeroport cu 3 ore înainte de decolarea aeronavei.

În momentul sosirii la aeroport, debarcarea pasagerilor se va realiza la o anumită distanță desemnată față de terminal, iar ulterior aceștia vor fi dirijați pe trasee marcate în mod vizibil, către corturile de așteptare.

Deplasarea de la corturi către terminalul de pasageri se va efectua în grupuri organizate de către angajații aeroportului, în funcție de destinație și ora la care este programată decolarea aeronavei.

În terminal este permis doar accesul pasagerilor care sosesc în mod organizat din corturile de așteptare.

Stația de autobus și peronul de debarcare din taxi/autoturism au fost repoziționate. Accesul autoturismelor în parcarea aferentă terminalului Plecări se face, de asemenea, pe un flux modificat, semnalizat în mod vizibil. Atenție! Din cauza lucrărilor la conexiunea feroviară cu  Gara de Nord, circulația în zona aeroportului este în continuare deviată!

Este obligatorie purtarea măștii de protecție precum și păstrarea unei distanțe fizice de 1,5 metri față de cei din jur. Pentru păstrarea distanței de 1,5 metri, vor fi respectate indicațiile autocolantelor amplasate pe pardoseală.

Nu este permisă staționarea în zona publică a terminalului de pasageri. În acest sens, au fost eliminate toate banchetele din zonă.

 

REGULI DE PROCESARE A PASAGERILOR PE FLUXURILE DIN AEROPORT

După efectuarea formalităților de check-in, pasagerii vor urma fluxul obișnuit, păstrând distanța fizică de 1,5 metri. Purtarea măștii de protecție este obligatorie inclusiv la efectuarea formalităților de acces precum și la controlul de securitate.

În zona de îmbarcare este asigurat spațiul necesar păstrării distanței de 1,5 metri față de cei din jur. Autobuzele de transfer la/de la avion vor fi ocupate la maximum 50% din capacitate.

Îmbarcarea în aeronavă se va face începând cu rândul cel mai îndepărtat față de ușa avionului.

Debarcarea se va face începând cu rândul de lângă ușă.

Fluxul de sosiri nu se modifică fiind însă interzis accesul în terminal al altor persoane decât pasagerii. Rămâne valabilă obligativitatea purtării permanente a măștii de protecție, precum și păstrarea unei distanțe de 1,5 metri față de cei din jur.

Pentru motive justificate (acces la grupurile sanitare, supermarket, achiziție de bilete de avion etc.), va fi permis accesul în terminal și pentru alte persoane decât pasagerii.

Pe întreg fluxul de pasageri plecări/sosiri sunt amplasate dispensere cu soluții dezinfectante – se recomandă utilizarea acestora în special după efectuarea controalelor. Curăţenia şi dezinfecţia suprafeţelor se va face cu o frecvenţă ridicată.

width: 100%, height:3px

Valabilitate vouchere turistice

Stimaţi Clienţi,

În contextul creat de pandemia SARS-CoV-2, cu privire la acordarea serviciilor turistice, interne şi externe şi ca urmare a prelungirii situaţiei globale de incertitudine, aducem la cunoştinţa clienţilor Travelio Romania faptul că termenul de valorificare pentru voucherele turistice acordate în urma imposibilităţii efectuării serviciului turistic a fost prelungit până la data de 31.12.2022.

Acest termen se aplică tuturor voucherelor acordate de către agenţia Travelio Romania pentru care aceasta are calitatea de organizator sau a căror valoare este constituită prin achitarea serviciilor cu tichete de vacanţă.

Pentru acele vouchere turistice în care agenţia Travelio Romania are calitatea de intermediar, se aplică în continuare termenele stabilite de organizator/furnizor.